Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U fokusu

Марко Терзић / ТВЦГ

04. 12. 2022. 07:47 >> 17:51
4

NAKON ČETIRI GODINE

Podgorica praznike dočekuje bez Novogodišnjeg bazara

Prvi put nakon četiri godine manifestacija podgoričkog novogodišnjeg bazara zbog promjene vlasti neće se održati. Dok u još aktuelnoj vlasti tvrde da je riječ o procedurama iz pojedinih partija, pobjednica na lokalnim izborima, tvrde da je riječ o svojevrsnom kažnjavanju građana Podgorice.

Anketa:

  • Zaista mi je žao, ja sam se baš pitala, iščekivali smo prosto jer to je bilo neko lijepo provedeno vrijeme za novogodišnje praznike
  • Bilo bi poželjno da ga ima
  • Centar su uništili do temelja, tako da me iskreno ne iznenađuje što su ukinuli podgorički pazar.  Svu pažnju su usmjerili na drugi dio grada
  • Trebalo bi da se održi pazar
  • A to se neće desiti zbog, kako su na kazali iz Glavnog grada pripreme i organizacije.

"Jer kao što znate gradska uprava je trenutno u tehničkom mandatu i prosto ne postoji mogućnost da se tako nešto desi jer u svakom momentu možemo očekivati da se nešto promijeni i samim tim da dovedemo u pitanje i samu realizaciju ove veoma važne aktivnosti", kazala je Ivona Međedović - rukovodilac službe za ostvarivanje izvršne funkcije gradonačelnika. 

Postavlja se, međutim , pitanje da li je moguće da rezultat lokalnih izbora utiče na organizaciju jedne manifestacije, kao i da li se sve moglo pripremiti ranije?

"Ja ću vas podsjetiti da smo prošle godine nakon 20. oktobra počeli da radimo tu pripremu, tako da prosto ne zato što postoje neke pretpostavke koje se moraju stvoriti. Mora naravno da zasijeda Skupština jer je to na neki način i korišćenje i gradske imovine", kazala je Međedović. 

Branko Vuković iz Demokratske Crne Gore kazao je da je DPS taj koji ne dozvoljava da se proglase rezultati izborni sa lokalnih izbora i da se održi konstitutivna sjednica na kojoj bi se između ostalog govorilo o pranzičnom pazaru.

"Ja ću vas podsjetiti i sve građane da je posljednja skupstina sjednice Glavnog grada održana 20. oktobra ove godine. Dakle nije prije godinu ili dvije dana nego prije mjesec dana. Na toj sjednici su mogli da organizuju sve", kazao je on.

A da li su politički motivi razlog neorganizovanja Pazara naši sagovornici različito komentarišu.

"Ivan Vuković pokazuje frustraciju, njegova partija pokazuje frustraciju perma rezulatima izbora i prosto pokušava da kazni Podgoričane i građane Podgorice što su ih poslali u opoziciju", kazao je Vuković. 

"Moram podsjetiti i na to da smo negdje svjedoci svakodnevno na terenu da gradske službe i preduzeća rade onako koliko im dozvoljava samo taj tehnički mandat i da oni prosto završavaju svoje poslove,  što znači da itkekao nema bilo kakvog revanšizma prema sugrađaima, jer sugrađani  su rekli svoje a to je jedan izvrstan rezultat koji se odnosi na aktuelnu gradksu upravu", kazala je Međedović.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније