Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Б.Б.

30. 01. 2023. 14:44 >> 14:42

PROJEKAT AKOR GRUPE I IBEROSTARA

Do 2024. u Sutomoru hotel sa pet zvjezdica

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović sastali su se danas sa predstavnicima kompanija Akor i Iberostar u vezi sa projektom izgradnje hotela sa pet zvjezdica "Rixos" u Sutomoru. Kako je najavljeno, očekuju da hotel bude otvoren do ljetnje sezone 2024. i da otvori 400 novih radnih mjesta.

Predstavnici "Akora" i investitora upoznali su predsjednika Vlade sa detaljima ovog luksuznog hotela i naglasili svoju posvećenost Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, ukazujući da su prepoznali napore Vlade Crne Gore u privlačenju svjetskih hotelskih brendova i investitora.

Kako napominju u saopštenju iz Kabineta premijera, Akor grupacija je broj tri u hotelskoj branši u svijetu i u svom portfoliju ima neke od najuspješnijih i najprepoznatljivih hotelskih brendova. Predstavnici Akora su naglasili da je snaga njihove kompanije u distribuciji, tako da njihovo prisustvo otvara našoj zemlji pristup ogromnom broju turista koji su njihovi lojalni klijenti.

Abazović je naglasio spremnost Vlade da investitoru (Iberostar) i predstavnicima grupacije Akor bude na raspolaganju sa ciljem prevazilaženja svih barijera kako bi se pomenuti hotel otvorio za ljetnju turističku sezonu 2024. godine.

On je izrazio zadovoljstvo zbog toga što će Sutomore i Bar dobiti renomirani hotel sa pet zvjezdica, navodeći da će to značiti novu vrijednost za taj kraj, ali i cjelokupnu turističku ponudu naše države. Posebno je istakao što će sa otvaranjem ovog luksuznog hotela biti direktno otvoreno 400 novih radnih mjesta u Sutomoru.

"U narednom periodu želimo vidjeti još nekoliko hotela sa pet zvjezdica od Budve do Ulcinja", naglasio je premijer Abazović.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnosti otvaranja drugih hotela u Crnoj Gori, ali i mogućnostima obuke kadrova u turizmu i ugostiteljstvu.

Sastanku su prisustvovali Branko Čupić, investitor i vlasnik Iberostar hotelske grupe sa saradnicima, kao i Fransoa Baudin i Gaurav Bušan, poslovni i izvršni direktor Akor grupe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније