Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.V. [ Sky news ]

03. 09. 2022. 19:53 >> 19:50

BRITANSKO ISTRAŽIVANJE

Atina najbolje mjesto za jeftin gradski odmor, nakon nje Krakov

Atina je proglašena za najbolje mjesto za jeftin gradski odmor na evropskom kontinentu, a cijene su pale za 15 odsto u odnosu na prošlu godinu. Analiza 20 gradova koju je sproveo britanski Post Office Travel Money pokazala je da grčka prestonica nadmašuje tradicionalnije niže cijene u istočnoj Evropi po nizu tipičnih turističkih troškova.

Ukupan račun za boravak u Atini, sa uključenim obrocima, hotelskim smještajem, kartama za atrakcije i lokalnim prevozom, iznosio je 207 funti, u poređenju sa 218 funti za Lisabon, koji je bio na drugom mjestu.

Niske cene u Atini uključuju 38,96 funti za večernji obrok za dvoje sa vinom, 89 funti za dvije noći u hotelu sa tri zvjezdice i 7,79 funti za 48-časovnu kartu za javni prevoz.

Sljedeća tri najjeftinija mjesta zauzeli su Krakov u Poljskoj sa 219 funti, Riga u Letoniji sa 220 funti i Budimpešta u Mađarskoj sa 221 funtu.

Na drugom kraju kontinenta, šest gradova je koštalo najmanje dvostruko više od putovanja u Atinu, a Amsterdam košta 593 funti.

Zatim slijede Venecija sa 457 funti, Kopenhagen sa 456 funti, Dablin sa 436 funti, Pariz sa 423 funti i Stokholm sa 421 funtu, prenosi Sky news.  

Nik Boden, šef britanske Pošte, rekao je da će dvoje od pet onih koji planiraju putovanja u inostranstvo ove godine ići na gradski odmor, a to ga čini najpopularnijom vrstom odmora, pa je savjetovao putnicima da „odrade svoj domaći zadatak i provjere cijene prije rezervacije“.

"Ustaljeni favoriti poput Pariza, Amsterdama i Venecije možda su najbolji izbor među turistima koje smo anketirali, ali su takođe skupa mjesta za posjetu. Atina i Lisabon su upola jeftiniji i nude sunčanu jesenju klimu kao i niske cijene", rekao je Boden. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније