Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ I. P. ]

19. 08. 2022. 08:36 >> 09:02
2

KOTARAC O SEZONI

Rat u Ukrajini nije jedina kriza koja može biti 2023. godine

Već sada bi trebalo da mislimo o narednoj turističkoj sezoni, kako bismo predvidjeli svaku kriznu situaciju koja bi mogla da nastupi 2023. godine, jer rat u Ukrajini nije jedina kriza koja može da se desi iduće godine, kazala je portparolka Turističke organizacije (TO) Budva Tijana Kotarac.

Uz podsjećanje da u Budvi boravi oko 38 hiljada registrovanih turista, Kotarac je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG saopštila da su hoteli skoro 100 odsto popunjeni, te da se u njima odmara oko 17 hiljada turista.

U privatnom smještaju, kaže ona, odmara se više od 20 hiljada registrovanih turista.

"Sad bismo morali da počnemo da mislimo o narednoj sezoni. Morali bismo da znamo svaku kriznu situaciju koja bi mogla da nastupi naredne godine. Nije samo rat u Ukrajini jedina kriza koja može da nastane 2023. ili da se situacija nastavi, što ne bi niko od nas volio, ali moramo da predvidimo okolnosti i da njima idemo u susret", kazala je Kotarac.

Vjeruje da će sigurno jednim dijelom avgust, septembar i oktobar uspjeti da nadoknade tzv. julsku rupu, jer je avgust, pojašnjava Kotarac, tradicionalno dobro posjećen.

Za hotelijere je važno, kaže ona, produženje sezone na septembar i oktobar, kada će cijene biti niže i do 30 odsto u odnosu na avgust. Kotarac kaže i da je izuzetno dobra naplata boravišne takse, čak za 50 odsto u odnosu na 2021.

"Kad je u pitanju struktura gostiju - Srbi će biti gosti koji su najbrojniji u hotelima i privatnom smještaju. U ovom trenutku na drugom mjestu su Izraelci, zatim BiH, pa Kazahstan. U privatnom smještaju imamo najviše Srba, Rusa, Ukrajinaca i turista iz BiH", istakla je Kotarac.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније