Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ R.B. ]

18. 08. 2022. 14:49 >> 14:48
1

PODACI TO

U Budvi boravi 37.860 registrovanih turista

Na budvanskoj rivijeri trenutno boravi 37.860 registrovanih gostiju, što je na istom nivou kao prošle godine, saopštili su iz Turističke organizacije Budve.

Kako je saopšteno, u hotelima odmara 16.327 turista, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Izraela, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Švajcarske, Kazahstana, Turske, Velike Britanije, Francuske i Italije. U privatnom smještaju je 20.634 registrovana gosta, među kojima su najbrojniji gosti iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Poljske.  U ostalim vidovima smještaja je oko 900 gostiju.

Prema preliminarnim podacima Uprave za statistiku – MONSTAT, tokom prvih šest mjeseci u Budvi je ostvareno 156.611 dolazaka i 538.660 gostiju u kolektivnom smještaju.

"Od tog broja 135.780 odnosi se na dolazak inostranih a 20.831 na dolazak domaćih gostiju. Najveći udio u ukupnom broju dolazaka za prvih šest mjeseci u hotelima, ostvarili su gosti iz Srbije, Albanije, Njemačke, Francuske, Bosne i Hercegovine, Ujedinjenog Kraljevstva, Turske, Poljske, Rusije i Hrvatske. Kada su u pitanju vanevropske zemlje, najveći broj dolazaka ostvaren je sa tržišta Izraela, Sjedinjenih Američkih Država i azijskih zemalja. Prema podacima kojima raspolaže TO Budva, nakon upita koji je nedavno poslat hotelijerima sa područja cjelokupne budvanske rivijere, cijene u septembru i oktobru su oko 30% niže u odnosu na jul i avgust, a većina hotelijera je planirala i posebne akcije koje se prvenstveno odnose na boravak djece u objektima", navodi se u saopštenju. 

Iz Udruženja privatnih izdavalaca Crne Gore ističu da su, već u ovom periodu godine, cijene u ovom vidu smještaja niže za 20%, te da se dvokrevetna soba može iznajmiti po cijeni od 15 eura, a studio apartman već po cijeni od 20 eura za noć.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније