Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ M.M.Lj. ]

02. 08. 2022. 11:11   >>  11:12 1

ĐUROVIĆ

"Prvi ću donirati za Sea Dance, ali državni novac trošimo po zakonu"

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović kazao je da će on prvi donirati platu i novac iz svoje kompanije za podršku festivalu Sea Dance, ali da država više nema načina da pomogne. On je kazao da Agencija za kontrolu državne pomoći ne dozvoljava da se festivalu dodijeli podrška, jer su dostigli limit od 200 hiljada eura za naredne tri godine, te da se državni novac mora trošiti po zakonu.

Đurović je kazao da Sea Dance nije moguće više pomoći iz državne kase na način na koji se to do sada radilo.

“Ne samo Crna Gora, nego i sve države Evropske unije imaju limit od 200 hiljada eura sa kojima možete pomoći određenu kompaniju u toku naredne tri godine. Oni su prošle godine dobili 200 hiljada i na taj način su istrošili limit”, objasnio je on.

Ističe da su organizatore lijepo zamolili da razumiju da Agencija za kontrolu državne pomoći ne dozvoljava da im opredijele sredstva.

“Ako oni nađu način na koji možemo pomoći, a da to odobri Agencija, Ministarstvo će pomoći. U ovoj sadašnjoj situaciji mogu da pričaju i pišu šta žele, sve što nije prihvatljivo AQgenciji, nije ni meni”, kazao je on.

Nezavisno od Ministarstva svaka pomoć je moguća.

“Evo ja ću prvi da doniram platu i moja kompanija će da donira za Sea dance. Hajde svi da krenemo, svi koji žale za festivalom, da skupimo novac kao pojedinci, evo ja ću biti prvi. Tako možemo pomoći, ali državna sredstva moramo trošiti po zakonu”, kazao je on.

Istakao je da je država do sada izdvojima četiri i po miliona za podršku Sea Danceu.

“Taj događaj je bio dobar za Crnu Goru, ali moramo da poštujemo pravila EU”, poručio je on.  

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније