Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ M.V. ]

05. 04. 2022. 22:28   >>  22:33 1

IZBOR SAJTA "WORLDATLAS"

Kotor na listi najljepših malih gradova Evrope

Prema izboru sajta "worldatlas.com", Kotor je uvršten na listu najljepših malih gradova Evrope. Osim Kotora, na listi su, između ostalih, slovenački Bled, Taormina u Italiji, Port Ijzak u UK ili Edam u Holandiji.

Mali gradovi Evrope su beskrajno, nevjerovatno lijepi, piše u tekstu, i dodaje se da nijedna lista ne može da obuhvati toliku ljepotu. Navodi se da bi se mogle izabrati razne teme ili regioni, što bi pomoglo u suzivanju opcija. 

"Često se magija mjesta svodi na asocijacije, bilo iz ličnog iskustva, porodične priče, filma, ili možda čak i 'jednodnevne' pozadine kompjuterske radne površine. Uz sve to, evo odabranih malih gradova a protiv ovog izbora je teško govoriti", navodi sajt "worldatlas.com".

Kako se ističe, zidom ograđen Stari grad Kotor iskače iz fotografija i dolazi u vaše srce.

"Dobro je ako lično možete prošetati kaldrmom nalik lavirintu unutar istorijske tvrđave različitih kulturnih uticaja. U centru grada postoji kontinuirana mješavina drevne arhitekture i modernih sadržaja. U svakom trenutku idite stepenicama do brojnih vidikovaca sa kojih se pruža pogled na Bokokotorski zaliv i na okolne sive planine. A zabava ne prestaje izvan zidova. Ovdje se može prošetati uz vodu i zaustaviti se radi ručka ili plivanja", navedeno je na sajtu "worldatlas.com".

Kako se ukazuje, Crna Gora se često zanemaruje imajući u vidu mjesta na kojima je snimana serija "Igre prestola" u Hrvatskoj – ali razlog je to više da se posjeti Kotor.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније