Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

M.M. [ Mina ]

17. 03. 2022. 17:48   >>  17:50

VLADA CG

Donijeli strategiju razvoja turizma do 2025. godine

Vlada je donijela strategiju razvoja turizma Crne Gore za period od ove do 2025. godine.

Iz Vlade su saopštili da je na današnoj sjednici donijet i akcioni plan za ovu godinu.

Kako su naveli, krovni strateški dokument i mapa razvojnog puta turizma ima za cilj da Crnu Goru do 2025. godine učini globalno prepoznatljivom turističkom destinacijom.

„Važan segment dokumenta predstavlja i situaciona analiza trendova u turizmu Crne Gore od 2009. do 2019. godine, koja će pomoći adekvatnom donošenju odluka na osnovu kvalitativnih i kvantitativnih parametara“, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da je glavni strateški cilj da se Crna Gora afirmiše kao globalno prepoznata turistička destinacija, sa smanjenom sezonalnošću poslovanja, umjerenijim regionalnim razlikama i prioritizacijom turizma u razvojnim politikama, uz investiciona ulaganjima i formalizaciju turističkog prometa.

Kako su kazali, krucijalni segment dokumenta predstavlja akcioni plan sa pripadajućih 16 mjera i 76 aktivnosti za ostvarenje postavljenih ciljeva u ovoj godini za šta je potreban utrošak od 27 miliona EUR, i to najvećim dijelom iz kapitalnog i tekućeg budžeta, ali i iz donatorskih sredstava.

„Za realizaciju okvirnog plana za period od naredne do 2025, prema za sada dostupnim informacijama, potrebno je obezbijediti preko pet miliona eura iz budžeta, odnosno ukupna potrebna sredstva za realizaciju planiranih aktivnosti za period od ove do 2025. godine iznosiće preko 32 miliona eura“, kaže se u saopštenju.

Vlada je donijela odluku o utvrđivanju Nacionalne kontrolne liste robe dvostruke namjene.

Odluka se, kako su rekli iz Vlade, odnosi na tehničko usaglašavanje Nacionalne kontrolne liste sa odgovarajućim propisima Evropske unije u toj oblasti.

„Dokument sadrži listu robe dvostruke namjene za čiji je izvoz, pružanje brokerskih usluga, kao i za vršenje usluga tehničke pomoći i tranzita potrebno pribaviti odobrenje nadležnih organa Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније