Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ (MINA) ]

04. 12. 2021. 18:37   >>  18:41 1

PAJOVIĆ NAJAVILA

Otvaranje sezone planirano za 18.decembar

Skijališta Crne Gore spremno dočekuju predstojeću zimsku turističku sezonu čije otvaranje je planirano za 18. decembar, najavila je pomoćnica direktora tog preduzeća, Nataša Pajović. Ona je kazala da je sredinom mjeseca planirano puštanje u rad žičare K8 i skijaške infastrukture, dok se ovih dana očekuje povezivanje žičare K7 na elektro-energetsku infrastrukturu, nakon kojeg slijedi probno tesiranje i njeno puštanje u funkciju.

“Kada se žičara K7 pusti u funkcju skijališta Kolašin 1600 i 1450 funkcionisaće objedinjeno i tada ćemo raspolagati sa 45 kilometara skijaških staza i biti konkuentni skijalištima u regionu”, rekla je Pajović agenciji CGNews.

Ona je dodala da će od ove godine u Ski centru Kolašin 1600 u ponudi biti i traka za početnike, dok se intezivno radi na proširenju kapaciteta parking mjesta.

“Ove godine na raspolaganju će biti dodatnih 400 parking mjesta dok će ski rent nuditi novu visokokvalitetnu opremu”, kazala je Pajović.

Ona je navela da će do zvaničnog otvaranja sezone za posjetioce biti otvoren restoran Trogava i sankalište za najmlađe.

Pajović je podsjetila da Skijališta imaju potpisane ugovore sa Skijalištima Srbije i Olimpiskim centrom Jahorina, tako da svi kupci sezonskog ski pasa dobijaju vaučer za trodnevno skijanje u tim centrima.

Ona je saopštila da Skijališta kontinuirano rade na promociji, pa su tako svoju ponudu predstavila na sajmu turizma u Tirani, dok su u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO) ugostili grupu turoperatora iz Albanije.

“To je posebno značajno, jer veliki broj turista koji posjćuju Ski centar dolazi upravo iz Albanije, a dobru posjetu turista sa tog tržišta očeujemo i ove sezone”, rekla je Pajović.

Predstavnica agencije Škodra, Irjada Sulja, navela je da očekuje da će i ove godine ostvariti značajnu posjetu, jer je interesovanje albanskih turista za ponudu Kolašina veliko.

Predstavnica agencije Dea lines iz Drača, Arijana Isaku, saopštila je da za Kolašin vlada veliko interesovanje, te da su oni već imali grupu koja je tokom sedmice boravila u tom zimskom centru.

“Vidim da se ovaj Ski cetar razvija i mislim da ćemo proširiti ponudu i dovoditi još veći broj turista iz Albanije. Udaljenost i ponuda vas čini idealnom lokacijom za naše klijente”, rekla je Isaku.

Predstavnica NTO Vesna Kažić Šćepanović kazala je da je u okviru studijske posjete turoperatora iz Albanije organizovana radionica B2B u hotelu Palas gdje su goste upoznali sa ponudom primorja i centralne regije, dok ih u Rožajama očekuje slična radionica kako bi se bolje upoznali sa ponudom sjevera.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније