Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ Beta ]

29. 09. 2024. 16:45 >> 16:45
1
Čitaj mi:

stradao od jačine eksplozije

Tijelo Nasralaha pronađeno netaknuto u ruševinama

Tijelo lidera libanskog Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha pronađeno je na poprištu izraelskog vazdušnog udara u južnim bejrutskim predgrađima i netaknuto je, rekli su danas jedan medicinski i jedan bezbjednosni izvor na koji se poziva Rojters, prenijeli su izraelski mediji.

I mada je u jučerašnjem saopštenju Hezbolaha potvrđena smrt Nasralaha, a nije navedeno kako je ubijen, ni kada će biti sahranjen, dva izvora su danas rekla da na njegovom tijelu nije bilo direktnih rana i da se čini da je uzrok smrti trauma od jačine eksplozije.

Strani mediji su izvijestili da su članovi Hezbolaha u subotu našli tijelo Nasralaha uz tijelo komandanta južnog fronta Alija Karakija.

Izraelska vojska je danas saopštila da je uz Nasralaha ubijeno više od 20 operativaca Hezbolaha u izraelskom udaru u petak i izraelski mediji su objavili imena petorice, uključujući Karakija.

Takođe je navedeno da su Ibrahim Husein Đazini, vođa Nasralahove lične bezbjednosne jedinice i Samir Tafik Diab, njegov savjetnik, bili najbliži vođi i kao takvi "značajan izvor informacija o funkcionisanju terorističke organizacije Hezbolah i posebno Nasralaha".

Komandanti Hezbolaha i Nasralah okupili su se u glavnom podzemnom centru kada je pogođen.

IDF je rekla da je to mjesto ispod stambenih zgrada, blizu škole kojom rukovode UN.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније