Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

29. 09. 2024. 12:47 >> 12:47
Čitaj mi:

U SINOĆNJEM NAPADU Izraelske vojske

Ubijen još jedan visokorangirani zvaničnik Hezbolaha Nabil Kauk

Izraelska vojska je objavila da je visokorangirani zvaničnik Hezbolaha Nabil Kauk ubijen protekle noći u vazdušnom udaru na glavni grad Libana Bejrut.

Kako je danas saopšteno, Kauk je bio komandant Hezbolahove "preventivne bezbjednosne jedinice" i viskorangirani član centralnog savjeta te ekstremističke organizacije.

Smatra se da je bio blizak rukovodstvu Hezbolaha i da "je bio direktno uključen u izvođenje terorističkih napada na državu Izrael i njene građane, uključujući proteklih dana", saopštila je vojska.

On se Hezbolahu pridružio krajem 1980-tih godina i bio je zamjenik, a kasnije vođa područja južnog Libana u izvršnom savjetu, pa poslije zamjenik vođe tog savjeta.

Borbeni avioni su ubili Kauka u predgrađima Bejruta Dahije, poznatom kao uporište Hezbolaha.

U prvom saopštenju poslije najnovije eskalacije sukoba s Izraelom i poslije ubistva lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha u petak libanska vojska je pozvala na mir među Libancima u toj, kao je navela, "opasnoj i delikatnoj fazi", prenio je Asošijeted pres.

Zvaničnici Vlade Libana strahuju od dubokih političkih podjela u zemlji koje bi mogle da ponovo izazovu sektašku neslogu i nasilje u maloj mediteranskoj zemlji.

“Izraelski neprijatelj radi na primjeni svojih destruktivnih planova da širi podjelu među Libancima", navela je vojska.

Vojna vozila su raspoređena u raznim djelovima Bejruta, dok se hiljade raseljenih osoba kreću sa juga ka Bejrutu.

Više od 700 osoba je ubijeno u Libanu od 23. septembra kada je Izrael pojačao udare širom zemlje i primorao desetine hiljada da pobjegnu iz svojih domova na jugu Libana i dolini Beka na istoku i iz bejrutskog predgrađa Dahije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније