Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ Beta ]

25. 09. 2024. 15:45 >> 15:41
Čitaj mi:

NAPAD HEZBOLAHA

SAD zabrinute zbog ispaljivanja rakete na Tel Aviv

Sjedinjene Američke Države izrazile su duboku zabrinutost zbog izvještaja o raketnom napadu libanskog Hezbolaha, čiji je cilj bila izraelska obavještajna služba Mosad, ali i dalje vjeruju da diplomatsko rješenje može da smanji napetost, prenose izraelski mediji izvještaje Rojtersa.

Portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Džon Kirbi izjavio je u intervjuu za CNN da je takav razvoj događaja "duboko zabrinjavajući", dodajući da je to ponovni dokaz da "je Izrael suočen sa legitimnom prijetnjom od terorističke organizacije koju podržava Iran".

On je rekao da SAD nastavljaju da podržavaju pravo Izraela da se brani, te da ni jedna zemlja ne bi trebalo da živi sa takvim prijetnjama odmah preko granice, u neposrednom susjedstvu.

Otkako je Izrael započeo niz vazdušnih udara, za koje tvrdi da ciljaju mete Hezbolaha u Libanu, u ponedjeljak, ubijeno je gotovo 600 ljudi, a na hiljade je ranjeno. Desetine hiljada je raseljeno iz svojih domova.

Prije toga je desetine ljudi ubijeno i na hiljade ranjeno u Libanu prošle nedjelje kada su eksplodirali pejdžeri i voki-tokiji članova proiranskog Hezbolaha.

Ti napadi su pripisani Izraelu, koji nije ni potvrdio, ni porekao odgovornost. U utorak su izraelske vazduhoplovne snage saopštile da su pogodile gotovo 1.500 meta Hezbolaha za 24 sata, ispalivši gotovo 2.000 projektila.

Raketa ispaljena u pravcu Tel Aviva, najdalje od početka prekograničnih sukoba proiranskog šiitskog Hezbolaha i Izraela prije gotovo godinu dana je aktivirala sirene za protivraketnu uzbunu, ali je presretnuta i izvještaja o žrtvama i šteti nije bilo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније