Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

18. 06. 2024. 21:24 >> 21:26

zbog ruske agresije na Ukrajinu

Hiljade NATO vojnika u vojnim vježbama na sjeveru Evrope

Oko 9.000 vojnika iz 20 zemalja NATO-a ovog mjeseca učestvuje u vojnim vježbama u regionu Baltičkog mora koji je strateški osjetljiv zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Švedska je i ranije učestvovala u vježbana, a sada prvi put kao članica NATO-a.

Vježbe obuhvataju uklanjanje mina iz mora, otkrivanja podmornica, desante i medicinsku pomoć u slučaju velikog broja ranjenika.

Cilj je unapređenje interoperabilnosti snaga i uvježbavanje zajedničkog djelovanja, rekli su zvaničnici.

Vježbe pomorskih, vazduhoplovnih i kopnenih snaga održavaju se na Baltičkom moru, kao i u Švedskoj i na njenom strateškom ostrvu Gotlandu, u Litvaniji, Poljskoj i Njemačkoj. Oni će trajati do četvrtka uz angažovanje 50 brodova i 45 aviona i helikoptera.

Vježbe organizuju NATO pomorske snage za napad i podršku i Šesta flota američke Ratne mornarice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније