Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1 ]

24. 03. 2023. 16:02   >>  16:04

ITALIJA

Ruski biznismen pobjegao iz kućnog pritvora

Ruski biznismen Artjem Us koji se suočava sa izručenjem iz Italije u Ameriku pobjegao je iz kućnog pritvora, saopštila je italijanska policija.

Us je trebao da se u Americi suoči sa optužbama za prebacivanje nafte iz Venecuele, čime je prekršio sankcije, kao i za bankarsku prevaru.

U saopštenju policije se navodi da je on u bjekstvu od juče popodne kada se oglasila njegova elektronska nanogica. Policija je provjerila njegovu kuću u Bazilju u predgrađu Milana i otkrili su da je nestao.

Apelacioni sud u Milanu početkom sedmice se saglasio da američkim vlastima preda Usa.

U saopštenju iz suda navodi se da su sudije saglasne sa isporučenjem Usa, ali samo na osnovu dvije od četiri tačke optužbe sa kojima se on suočava u SAD.

Us je u oktobru prošle godine uhapšen na aerodromu "Malpensa“ u Milanu prema međunarodnom nalogu i nalazi se u kućnom pritvoru prema optužbama da je prekršio sankcije protiv Venecuele i za bankarsku prevaru.

Međutim, sud je odbio da ga preda zbog navodnog krijumčarenja vojne tehnologije iz SAD u Rusiju i pranje novca.

Američko tužilaštvo je prošle godine optužilo Usa i još četiri ruska državljana zbog prenosa vojne tehnologije kupljene od američkih proizvođača za ruske kupce od kojih je nešto završilo i u Ukrajini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније