Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М. [ Beta ]

03. 02. 2023. 09:14 >> 09:13

PROCES ISTRAŽIVANjA

SAD i Kanada pratile špijunski balon iznad Sjeverne Amerike

Sjedinjene Američke Države (SAD) i Kanada su danas pratile najmanje jedan špijunski balon koji je letio na velikoj visini iznad Sjeverne Amerike i osjetljivih vojnih lokacija.

Pentagon je sinoć objavio prisustvo balona u vazdušnom prostoru SAD, a kanadska vlada je danas saopštila da istražuje "drugi potencijalni incident".

Na zahtjev predsjednika SAD Džozefa Bajdena, Pentagon je razmatrao obaranje balona, ali je procijenjeno da bi to bio rizik za ljude na zemlji, rekao je jedan neimenovani američki zvaničnik.

"Ne sumnjamo da je balon iz Kine", dodao je on.

Portparol Pentagona Pat Rajder rekao je da SAD i Kanada nadgledaju putanju balona.

"Balon trenutno leti na visini znatno iznad komercijalnog vazdušnog saobraćaja. Ne predstavlja vojnu ili fizičku pretnju onima na zemlji", navodi se u saopštenju.

"Kanađani su bezbedni i Kanada preduzima korake da sačuva vazdušni prostor bezbednim, uključujući praćenje potencijalnog drugog incidenta", saopštilo je kanadsko Ministarstva odbrane, ne navodeći detalje.

Kanada nije saopštila da se sumnja da je balon iz Kine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније