Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

П.Р. [ Beta ]

29. 01. 2023. 18:41 >> 18:40

ZAHAVI BEZ KOMENTARA

Sunak otpustio svog ministra zbog kršenja kodeksa

Britanski premijer Riši Sunak otpustio je predsjednika svoje vladajuće Konzervativne partije zbog "ozbiljnog kršenja" ministarskog kodeksa.

Pritisak je na Nadima Zahavija bio sve veći zbog navoda da je izmirio neplaćeni porez od više miliona dolara dok je bio zadužen za državni trezor.

U pismu Zahaviju, Sunak je naveo da je bio primoran da reaguje pošto je na početku svog mandata obećao da će njegova vlada biti vlada "integriteta, profesionalizma i odgovornosti na svakom nivou".

Zahavi nije komentarisao odluku premijera.

Mediji su javili da je Zahavi izmirio dug od skoro pet miliona funti.

Nadim Zahavi je u vladi Rišija Sunaka bio ministar bez portfelja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније