Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М. [ Beta ]

27. 01. 2023. 22:24 >> 22:23
1

UBIJENO SEDAM OSOBA

SAD najoštrije osudile napad u istočnom Jerusalimu

Sjedinjene Američke Države osudile su "užasan" napad koji se dogodio večeras u istočnom Jerusalimu, gdje je oružani napadač ubio sedmoro ljudi u blizini sinagoge, sudeći po najnovijim policijskim izvještajima.

Zamjenik portparola Stejt departmenta Vedant Patel rekao je novinarima da se taj "očiti teroristički napad najoštrije osuđuje", da je "apsolutno užasan" i izrazio solidarnost s izraelskim narodom i naglasio da je Vašington u "bliskom kontaktu" s izraelskim vlastima, prenio je Frans pres.

Portparol je dodao da nema promjene u programu posjete državnog sekretara SAD Entonija Blinkena koji će u nedjelju doputvati u Egipat, a u ponedjeljak posjetiti Jerusalim i Ramalu na Zapadnoj obali i razgovarati o mjerama da se smanji napetost.

Ubrzo poslije napada u Jerusalimu ekstremističke organizacije Hamas i Islamski džihad u pojasu Gaze su rekle da je maskar "prirodan odgovor" na " zločine izraelske okupacije".

Portparol islamskog džihada Tarik Ez El-Din izjavio je da je ta organizacija pohvalila, kako je naveo samoubilačku operaciju u Jerusalimu "u pravo vrijeme i na pravom mjestu u odgovoru na masakr Dženinu", aludirajući na jučerašnju vojnu raciju u kojoj je ubijeno devetoro Palestinaca.

Hamasov portparol Hazem Kasem rekao je da je herojska operacija "osveta za mučenike Dženina", prenijeli su izraelski mediji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније