Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.L.B./Beta ]

16. 01. 2023. 08:16   >>  08:12

ČEKAJU IZVJEŠTAJE

Zemljotres magnitude 6,2 potresao Indoneziju

Podvodni zemljotres magnitude 6,2 pogodio je jutros zapadnu Indoneziju, a za sata nema izvještaja o ozbiljnoj šteti ili nastradalim, objavio je američki geološki institut.

Centar zemljotresa je 40 kilometara jugoistočno od Singila, priobalne oblasti u provinciji Aceh, na dubini od 37 kilometra.

Indonežanska agencija za meteorologiju, klimatologiju i geofiziku nije izdala upozorenje na cunami.

Indonezija, veliki arhipelag od više od 270 miliona ljudi, često je pogođena zemljotresima i vulkanskim erupcijama zbog položaja na "vatrenom pojasu" u basenu Pacifika.

U zemljotresu magnitude 5,6 koji se dogodio 21. novembra stradala je najmanje 331 osoba a skoro 600 je povrijeđeno u gradu Siandžur u Zapadnoj Javi.

To je bio najsmronosniji zemljotres u Indoneziji od 2018. kada je u potresu i cunamiju u Sulaveziju poginulo oko 4.340 ljudi i pričinjena velika materijalna šteta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније