Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Мина бизнис [ R.B. ]

23. 12. 2022. 17:48 >> 17:45

MJERE ODMAZDE

Rusija će zabraniti prodaju nafte zemljama koje ograničavaju cijene

Moskva će zabraniti prodaju nafte zemljama koje će se pridružiti ograničenju cijena ruskog derivata, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar Aleksander Novak.

"Ovaj dekret o mjerama odmazde koje je najavio predsjednik Vladimir Putin podrazumijeva zabranu snabdijevanja naftom i naftnim derivatima onim zemljama i onim preduzećima koje će u ugovorima zahtjevati poštovanje gornje granice cijena koju je uvela Evropska unija", rekao je Novak u intervjuu za državni televizijski kanal Rossiya 24.

On je kazao da ako Rusija bude morala koristiti ovu zabranu, takođe će morati smanjiti proizvodnju nafte pet do sedam odsto ili 500 hiljada do 700 hiljada barela dnevno, prenose Nezavisne novine.

Ograničenje cijena ruske nafte u EU od 60 USD po barelu stupilo je na snagu 5. decembra, zajedno sa zabranom isporuke ruske nafte u zemlje EU morskim putem.

Osim zemalja EU, ograničenjima su se pridružile i zemlje Grupe sedam, te Australija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније