Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

10. 12. 2022. 19:36 >> 19:34

NASTAVAK RANIJE PRAKSE

Iranske vlasti pozvale na razgovor britanskog ambasadora

Iranske vlasti danas su pozvale na razgovor britanskog ambasadora Sajmona Šerklifa, i to je 15. poziv upućen zapadnim diplomatama u poslednja tri mjeseca, javila je agencija Irna.

Vlasti u Iranu pozivaju strane ambasadore smatrajući da se miješaju u unutrašnja pitanja zemlje koja se suočava sa protestnim pokretom od polovine septembra.

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova u petak uveče je na razgovor pozvalo nemačkog ambasadora Hans-Udoa Muzela, protestujući zbog "nastavka miješanja Berlina" u unutrašnja pitanja zemlje.

Protesti u Iranu su pokrenuti 16. septembra, na dan smrti Mahse Amini (22) u bolnici, gdje je smještena u teškom stanju poslije hapšenja 13. septembra u Teheranu zbog "nošenja neprikladne odeće" i nepoštovanja strogog pravila oblačenja žena u Iranu.

Demonstracije su kasnije prerasle u pokret protiv iranskih vjerskih vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније