Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М. [ Beta ]

02. 12. 2022. 18:44 >> 18:50

UDVOSTRUČIĆE KAPACITETE

Francuska i Belgija će ove zime više razmjenjivati struju

Belgijske i francuske vlasti saopštile su danas da će udvostručiti kapacitete razmjene električne energije na svojim graničnim dalekovodima.

To je projekat star gotovo deset godina, a biće od pomoći Francuskoj ove zime ako toj zemlji bude nedostajala struja.

Ta granična mreža stvorena 1974. godine, duga je 43 kilometra i povezuje južni dio Belgije i sjeverni dio Francuske.

Ti dalekovodi će moći tokom zime da strujom snabdijevaju oko šest miliona domaćinstava sa obje strane granice, saopštile su elektrodistribucije Belgije i Francuske.

Francuske vlasti ranije su saopštile da će zbog neraspoloživosti nuklearnih izvora zemlja morati da bude uvoznik struje od susjeda.

Francuska će prvi put poslije 42 godine ove zime biti uvoznik struje od svojih susjeda iz Belgije, Njemačke, Španije i Velike Britanije, zbog najnižeg nivoa proizvodnje iz nuklearnih centrala.

Mnogi u Francuskoj su izrazili bojazan od mogućih nestašica struje, posebno u januaru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније