Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

24. 11. 2022. 23:46 >> 23:43

GLASALI ZA POKRETANjE ISTRAGE

Savjet UN-a pokreće međunarodnu istragu zbog represije u Iranu

Savjet Ujedinjenih nacija (UN) za ljudska prava osudio je iransku represiju nad mirnim demonstrantima i glasao za pokretanje istrage na visokom nivou.

Najviše tijelo UN-a za ljudska prava usvojilo je rezoluciju, sa 25 glasova za, šest protiv i 16 uzdržanih.

Rezolucijom je predviđeno da se formira međunarodna misija za utvrđivanje činjenica, koja će ispitati sva moguća kršenja ljudskih prava tokom protesta u Iranu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozdravio je glasanje u Savjetu UN-a.

Predstavnica Teherana na sastanku u Ženevi Khadijeh Karimi ranije je optužila zapadne države da koriste Savjet UN, što je nazvala "užasavajućim i sramotnim".

Glasanju je prethodila posebna sjednica koju su zatražili Njemačka i Island uz podršku 50 zemalja kako bi se razgovaralo o situaciji u Iranu, u kome već dva mjeseca traju protesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније