Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

16. 11. 2022. 09:23   >>  09:29 1

MAO NING

"Sve uključene strane da ostanu smirene nakon pada rakete u Poljskoj"

Kina je pozvala "sve uključene strane" da ostanu smirene i uzdržane, posle informacija o padu rakete ruske proizvodnje u Poljskoj, kada su stradale dvije osobe a poljska vojska stavljena u stanje pripravnosti.

"U sadašnjoj situaciji sve uključene strane treba da ostanu smirene i pokažu uzdržanost da bi se izbjegla eskalacija", rekla je na redovnoj konferenciji za novinare Mao Ning, portparolka kineskog ministarstva spoljnih poslova.

Predsjednik SAD Džo Bajden rekao je danas da je "malo vjerovatno" da je raketa koja je pala u Poljsku, zemlju članicu NATO, ispaljena iz Rusije ali je obećao podršku za poljsku istragu o, kako je naveo, "raketi ruske proizvodnje".

Bajden je ovo rekao posle sazivanja "hitnog" sastanka lidera zemalja Grupe sedam i NATO-a u Indoneziji jutros radi konsultacija oko eksplozije koja se dogodila juče popodne u istočnom dijelu Poljske blizu ukrajinske granice. Svjetski lideri nalaze se na Baliju gdje se danas završava samit G20 najvećih svjetskih ekonomija.

Preliminarne procjene sugerišu da je ukrajinska protivvazdušna odbrana ispalila raketu koja je usmrtila dvoje ljudi u Poljskoj, izjavila su danas tri neimenovana zvaničnika SAD na koje se pozvao AP.

Moskva je ranije saopštila da se radi o provokaciji, demantujući da je Rusija ispalila raketu koja je pala u Poljskoj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније