Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

05. 11. 2022. 23:34   >>  23:33

NOVA MJERA NA FLORIDI

Ljekari više neće moći da pomažu maloljetnicima u promjeni pola

Ljekari na Floridi za nekoliko nedjelja neće moći da pomažu mladima ispod 18 godina da promijene pol zbog odluke Ljekarskog odbora te američke savezne države, prenijeli su danas tamošnji mediji.

Ta mjera će onemogućiti ljekare u Floridi da prepisuju ljekove i rade hirurške intervencije promjene pola maloljetnicima.

Ljekarima će biti zabranjeno da tim mladima izdaju ljekove za blokiranje puberbeta, koji se koriste tokom promjene pola.

Takve terapije se prepisuju u borbi protiv psihičkih poremećaja koji mogu da imaju pacijenti čiji se biološki identitet razlikuje od njihovog rodnog identiteta.

Nova mjera se neće odnositi na pacijente koji su već počeli takvu terapiju.

Ljekarski odbor Floride već mjesecima kritikuje tretmane koji se daju adolescentima u sklopu promjene pola.

Međutim, u SAD je nekoliko organizacija, kao što je Američka akademija za pedijatriju, branilo terapije koje se daju tokom promjene pola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније