Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

04. 11. 2022. 16:47   >>  16:47

POSLANICI ODOBRILI

Bugarska kupuje osam novih borbenih aviona F-16

Poslanici parlamenta Bugarske odobrili su kupovinu osam novih borbenih aviona F-16 za 1,3 milijarde dolara. Za tu odluku su glasala 162 poslanika, 49 je bilo protiv, a uzdržano 11, javila je agencija MIA.

Za odobravanje kupovine američkih lovaca glasali su poslanici koalicije stranke GERB Bojka Borisova i Saveza demokratskih snaga, centrističke stranke Nastavljamo sa promjenom Kirila Petkova, centrističkog Pokreta za prava i slobode, liberalna koalicija Demokratska Bugarska i konzervativna stranka Bugarski uspon. Protiv su bili poslanici Bugarske socijalističke partije i nacionalističke partije Preporod.

Donošenjem te odluke bugarski poslanici su omogućili Vladi Bugarske da pripremi ugovore za kupoprodajnu transakciju.

Bugarska, koja od izbora 2. oktobra još nije dobila novu vladu, osam aviona F-16 će platiti 1.296.412.185 dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније