Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.М. [ Mina ]

03. 11. 2022. 18:11 >> 18:10

ODLAZEĆI PREDSJEDNIK BRAZILA

Bolsonaro pozvao pristalice da deblokiraju puteve

Odlazeći predsjednik Brazila Žair Bolsonaro pozvao je pristalice da deblokiraju puteve i protestuju na drugim mjestima.

Demonstranti, koji ne žele da prihvate rezultate Bolsonarovog poraza na izborima od ljevičarskog bivšeg predsjednika Luiza Inasija Lule da Silve, blokirali su autoputeve i izazvali poremećaje širom zemlje treći dan zaredom.

"Druge demonstracije koje se održavaju širom Brazila, na trgovima, dio su demokratske igre. Dobrodošle su", naveo je Bolsonaro u video obraćanju na Tviteru, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Blokada puteva izazvala je poremećaje širom zemlje.

Nacionalna konfederacija industrije upozorila je u utorak na neposredan rizik od nestašice goriva ako se blokirani putevi brzo ne oslobode.

Ministar za infrastrukturu Marselo Sampaio zatražio je da demonstranti deblokiraju autoputeve kako bi omogućili transport ljekova, zaliha i goriva.

Izborne institucije ranije su proglasile pobjedu Lule u drugom krugu izbora, održanom 30. oktobra.

Luli je ovo treći mandat predsjednika Brazila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније