Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Anadolija ]

30. 10. 2022. 18:50 >> 19:33

MEĐU MIGRANTIMA ŽENE I DJECA

Snage bezbjednosti Tunisa spriječile pokušaj ilegalne imigracije

Snage bezbjednosti u Tunisu spriječile su pokušaj ilegalne imigracije u zemlju. Operacija u kojoj je spriječen pokušaj ilegalne imigracije izvedena je u gradu Sfaxu na jugu Tunisa.

Nacionalna garda Tunisa pokrenula je operaciju protiv afričkih neregularnih migranata koji pokušavaju ilegalno doći do Evrope preko Sredozemnog mora.

Operacija u kojoj je spriječen pokušaj ilegalne imigracije izvedena je u gradu Sfaxu na jugu Tunisa. Među migrantima koji su bili u čamcu bilo je i djece i žena.

Države u sjevernoj Africi, poput Tunisa i Libije, smatraju se izlaznim tačkama za neregularne migrante koji žele ilegalno stići u Evropu preko Sredozemnog mora.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tunisa objavilo je da je prošle godine uhvaćeno 20.616 neregularnih migranata, od kojih je 10.371 iz podsaharske Afrike.

Iz Nacionalne garde je krajem augusta saopšteno da je od početka ove godine spriječeno 1.509 pokušaja ilegalne migracije u Evropu.

Prema podacima Tuniskog foruma za ekonomska i socijalna prava, iz Tunisa u Italiju od početka godine prešlo je više od 13.000 migranata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније