Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ MINA ]

30. 10. 2022. 23:45 >> 23:47

"LAŽNE TVRDNjE"

Britanija negira da je njena mornarica raznijela Sjeverni tok

Britanija je odbacila ruske tvrdnje da su pripadnici britanske mornarice digli u zrak gasovod Sjeverni tok prošlog mjeseca, istaknuvši da je riječ o "lažnim tvrdnjama epskih razmjera".

"Kako bi umanjilo svoje katastrofalno vođenje ilegalne invazije na Ukrajinu, rusko ministarstvo odbrane pribjegava širenju lažnih tvrdnji epskih razmjera", rekao je portparol britanskog ministarstva odbrane.

On je kazao da je to najnovija izmišljena priča koja govori više o raspravama unutar ruske vlasti nego o Zapadu, prenosi SEEbiz.

Rusko ministarstvo odbrane u subotu je utvrdilo da su pripadnici Britanske mornarice prošli mjesec raznijeli gasovod Sjeverni tok, direktno optuživši NATO članicu za sabotažu ključne ruske infrastrukture.

Ministarstvo odbrane nije dokazima potkrijepilo svoju tvrdnju.

"Prema dostupnim informacijama, pripadnici jedinice Britanske mornarice učestvovali su u planiranju, pripremi i sprovođenju terorističkog napada u Baltičkom moru 26. septembra ove godine - raznijevši gasovode Sjeverni tok 1 i Sjeverni tok 2", reklo je ministarstvo.

Rusija je prethodno okrivila Zapad za eksplozije koje su se dogodile prošli mjesec i kojima su oštećeni gasovodi Sjeverni tok 1 i Sjeverni tok 2 koje je izgradila Rusija, a koji se nalaze u Baltičkom moru.

No Rusija nikad ranije nije iznijela konkretne dokaze ko je odgovoran za štetu nanesenu gasovodima, koji su bili najveća ruta kojom je Evropa snabdijevana ruskim gasom.

Kremlj je iznova ponavljao da su optužbe o ruskoj odgovornosti za štetu na gasovodima "glupe" te su ruski zvaničnici govorili da je Vašington imao motiv jer želi Evropi prodavati više tečnog prirodnog gasa (LNG).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније