Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

18. 10. 2022. 15:02 >> 15:02

DANSKA POTVRDILA

"Eksplozije na gasovodima Sjeverni tok 1 i 2 bile dobro planirane"

Danski zvaničnici su potvrdili da je na gasovodima Sjeverni tok 1 i 2 u Baltičkom moru krajem septembra pričinjena velika šteta i da su njen uzrok snažne eksplozije.

Policija Kopenhagena je danas saopštila da je sprovela niz istraga na "mjestima zločina", uz pomoć pripadnika danske vojske i u saradnji sa danskom bezbjednosnom i obavještajnom agencijom.

Ministar odbrane Danske Morten Bodskov rekao je da je situacija "veoma ozbiljna" i da "nikako nije u pitanju slučajnost".

"To ne djeluje samo isplanirano, već veoma dobro isplanirano", kazao je Bodskov.

Danska obavještajna agencija i policija odlučile su da formiraju zajedničku grupu koja će se baviti daljom istragom incidenata, navela je policija i dodala da nije moguće reći kada se može očekivati njen završetak.

Švedska bezbjednosna agencija je nedavno saopštila da je njena preliminarna istraga dva curenja na gasovodu, bliže švedskoj obali, "pojačala sumnje na ozbiljnu sabotažu".

U međunarodnim vodama, ali unutar ekskluzivne ekonomske zone Danske i Švedske, bila su četiri curenja na gasovodima Sjeverni tok 1 i 2, usljed kojih su nekoliko dana ispuštane velike količine metana, moćnog gasa sa efektom staklene bašte.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније