Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina biznis/I. P. ]

17. 10. 2022. 10:54 >> 10:54

SPOR OKO CIJENA

Mars obustavlja isporuke čokoladica njemačkim supermarketima

Američki proizvođač čokoladica, Mars, obustavio je isporuke njemačkim lancima supermarketa "Rewe" i "Edeka" i njihovim diskontnim podružnicama Penny i Netto, zbog spora oko cijena.

Uprkos intenzivnim pregovorima, "Rewe" je saopštio da ne postoji valjani razlog da prihvati povećanje cijena koje Mars traži.

“Izričito smo odbili zahtjeve američkog proizvođača koji se ne mogu pravdati višim troškovima energije i sirovina", poručila je njemačka maloprodajna kompanija, prenosi Kapital.ba.

"Edeka" je zauzela sličan stav.

“Prema našem mišljenju, trenutni Marsovi zahtjevi za značajnim povećanjem cijene nijesu činjenično opravdani”, rekao je portparol.

Mars u Njemačkoj, između ostalog, prodaje istoimene čokoladice, žvakaće gume, hranu za kućne ljubimce, tjesteninu, jela od riže i sladoled.

"Rewe" i "Edeka" kupcima predlažu alternativne proizvode, nudeći im vlastite robne marke i proizvode njemačkih kompanija.

Mars, čije je njemačko sjedište u Verdenu u Donjoj Saskoj, nije odmah komentarisao objavu njemačkih maloprodajnih kompanija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније