Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

П.Р. [ Beta ]

06. 10. 2022. 22:29 >> 22:58

NjEMAČKA

"Upotreba gasa prevelika da bi se izbjegla energetska kriza"

Njemci koriste previše gasa da bi izbjegli potencijalnu energetsku "hitnu situaciju" ove zime, upozorio je danas šef njemačkog nacionalnog regulatora mreže Klaus Miler.

"Potrošnja gasa je previše porasla prošle nedjelje", rekao je Miler.

Sa smanjenjem tokova prirodnog gasa iz Rusije tokom rata u Ukrajini, njemački zvaničnici su pozvali građane da smanje upotrebu gasa i štede energiju u hladnijim mjesecima.

Umjesto smanjenja potrošnje gasa, podaci nacionalnog regulatora mreže pokazuju da je došlo do povećanja potrošnje.

Prošlonedjeljna potrošnja gasa u domaćinstvima i malim preduzećima bila je skoro 10 odsto veća od prosječne potrošnje od 2018. do 2021. godine, rekli su oni.

"Teško ćemo moći da izbjegnemo vanredne situacije sa gasom zimi bez najmanje 20 odsto uštede u privatnom, komercijalnom i industrijskom sektoru", rekao je Miler.

"Situacija može postati veoma ozbiljna ako značajno ne smanjimo potrošnju gasa", dodao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније