Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 10. 2022. 16:05 >> 16:06

MJERE PREDOSTROŽNOSTI

Norveški vojnici čuvaju postrojenja za preradu nafte i gasa

Norveška vojska saopštila je danas da je poslala vojnike da pomognu u čuvanju velikih kopnenih postrojenja za preradu nafte i gasa, što predstavlja dio šireg napora da se pojača bezbjednost zbog sumnje da je sabotaža izazvala curenje gasovoda Sjeverni tok prošle neđelje, prenosi Rojters.

Ruski gasovodi Sjeverni tok 1 i 2 oštećeni su 26. septembra, pri čemu je ispušten gas u Baltičko more između Danske i Švedske.

Seizmolozi su registrovali eksplozije u toj oblasti, a policija u nekoliko zemalja pokrenula je istrage.

Norveška, najveći evropski snabđevač gasom i veliki izvoznik nafte, prošle neđelje je rasporedila svoju mornaricu i vazduhoplovstvo da patrolira priobalnim naftnim poljima i najavila da će u tome dobiti pomoć Velike Britanije, Njemačke i Francuske.

Na zahtjev norveške policije, rezervne snage dobrovoljaca, snage za brzu mobilizaciju, počele su danas da raspoređuju trupe u pogonima zaduženim za preradu i izvoz nafte i gasa.

Iako je norveška vlada saopštila da nije upoznata ni sa kakvim konkretnim prijetnjama naftnoj i gasnoj infrastrukturi, ipak je smatrala da je mudro da se pojača bezbjednost i nastojala je da smiri zabrinutost među radnicima, navodi britanska agencija.

Portparol oružanih snaga odbio je da kaže koliko je vojnika raspoređeno, pozivajući se na zabrinutost o bezbjednosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније