Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М. [ Klix.ba ]

17. 09. 2022. 18:48   >>  18:45

SASTAO SE SA PUTINOM

Erdogan kritikovao zapadne zemlje zbog sankcija ruskom izvozu

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je još jednom sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom nakon čega je rekao da je sastanak bio plodonosan.

Sastanak je održan na marginama samita Organizacije šangajske saradnje kako bi razgovarali o deeskalaciji sukoba u Ukrajini.

Na samitu u glavnom gradu Uzbekistana Samarkandu sastali su se predstavnici osam stalnih članica organizacije, četiri države koje su posmatrači i šest partnera u dijalogu.

"Održali smo plodonosne bilateralne sastanke na marginama samita, uključujući predsjednike Azerbejdžana, Kine, Mongolije, Uzbekistana, Rusije i Irana te sa premijerima Indije i Pakistan", rekao je Erdogan.

Erdogan je kazao kako su razmijenjena mišljenja o bilateralnim odnosima i hitnim globalnim pitanjima te je kritikovao zapadne zemlje zbog blokiranja ruskog izvoza.

"Saglasio sam se sa predsjednikom Rusije da ćemo oprezno nastaviti da sprovodimo sporazume o izvozu hrane", rekao je Erdogan.

Takođe je izrazio nadu da će kontakti i konsultacije dati dobre rezultate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније