Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

ртс.рс [ M.L.B. ]

14. 09. 2022. 12:34 >> 12:31

ZA 44 MILIJARDE

Dioničari Tvitera odobrili prodaju kompanije Ilonu Masku

Deoničari Tvitera u sjedištu kompanije u San Francisku odlučili da odobre prodaju te društvene mreže Ilonu Masku za 44 milijarde dolara.

Odluka dioničara znači da će "Tviter" na sudu pokušati da primora najbogatijeg čovjeka na svijetu da kupi kompaniju, piše BBS.

Glasanje je uslijedilo nekoliko dana nakon Maskovog trećeg pisma "Tviteru", u kojem je tražio da se raskine ugovor, podsjeća SNN.

"Tviter" je u aprilu prihvatio ponudi Maska da kupi kompaniju, ali je on u maju rekao da odustaje zato što su mu dali netačne podatke o broju spam i bot naloga.

Iz "Tvitera" je Masku rečeno da manje od pet odsto aktivnih dnevnih korisnika otpada na botove, ali je on tvrdi da je taj broj višestruko veći.

Berzanska vrijednost "Tvitera" trenutno iznosi 32 milijarde dolara, što je znatno manje od onoga što je ponudio Mask.

Dioničari "Tvitera" su kompaniji dali zeleno svjetlo da tuži Maska zbog toga što je odustao od kupovine.

Spor bi mogao da bude razriješen u oktobru, kada će dije strane izložiti svoje argumente na sudu u Delaveru, nakon čega će sudija odlučiti da li Mask mora da kupi kompaniju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније