Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ M.L.B. ]

31. 08. 2022. 07:28 >> 07:25
1

NAKON POPLAVA

Glavni grad Misisipija ostao bez vode

Guverner južne američke države Misisipi proglasio je danas vanredno stanje pošto su desetine hiljada stanovnika Džeksona, glavnog grada te države, ostali bez vode zbog poplava koje su oštetile već zastarjelu infrastrukturu.

"Proglasio sam vanrednu situaciju i aktivirao Nacionalnu gardu Misisipija da odgovori na krizu u Džeksonu", rekao je guverner Tejt Rivs preko Tvitera.

Vlasti će takođe morati fizički da dopreme vodu za oko 180.000 ljudi na neodređeno vrijeme, rekao je republikanski guverner.

Jake kiše posljednjih dana izazvale su poplave i pogoršale već komplikovanu sitauaciju u fabrici za preradu vode u Džeksonu, navele su u ponedjeljak gradske vlasti preko Tvitera.

Zbog toga je pritisak vode slab, čak nepostojeći za brojne korisnike u Džeksonu, navele su gradske vlasti dodajući da će ta situacija vjerovatno biti nastavljena narednih dana.

Guverner je upozorio da se ne pije voda iz vodovoda.

Zbog nestašice vode škole su prešle na nastavu na daljinu.

Bijela kuća je saopštila da će savezne vlasti pomoći.

Džekson već godinama ima krizu sa vodom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније