Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J.

14. 08. 2022. 12:40 >> 12:37

JERUSALIM

Palestinac se predao pošto je ranio osmoro ljudi

Palestinac Amir Sidavi (26) predao se danas izraelskoj policiji, nekoliko sati pošto je pucao u Starom gradu u Jerusalimu i ranio osmoro ljudi, saopštila je jerusalimska policija.

Sidavi, koji živi u istočnom Jerusalimu, stigao je u policijsku stanicu taksijem noseći pištolj iz koga je pucao i nož, pošto se satima krio dok je trajala velika potjera.

On je predat bezbjednosnoj službi Šin bet kako bi se utvrdilo gdje se naoružao i da li je povezan sa nekom ekstremističkom organizacijom, a taksi vozača je takođe ispitivala policija, prenijeli su izraelski mediji.

Napadač je pucao, kako se ispostavilo, na dva mjesta, najpre na autobus na parkingu kraj Zida plača i ranio dva muškarca.

Vozač autobusa Daniel Kanievski je rekao da je htio brzo da krene kada je čuo pucnjavu, ali je u tom trenutku pomagao jednom putniku u invalidskim kolicama da uđe u vozilo.

Palestinac je potom pobjegao i ponovo počeo da puca u blizini i ranio šestoro ljudi, četvoro članova jedne porodice ultraortodoksnih Jevreja iz SAD.

Ambasada SAD je naknadno potvrdila da su među ranjenima američki državljani, javio je AP.

Ranjenici su prenijeti u bolnice, uključujući jednu trudnicu ranjenu u abdomen i jednog muškarca pogođenog metkom u vrat i glavu.

Žena je podvrgnuta hitnom porođaju i beba je u teškom, ali stabilnom stanju.

Novinski sajt Vala (Walla) je javio da je troje rođaka osumnjičenog uhapšeno, uključujući njegovu majku.

"Neka oni koji nam žele zlo znaju da će platiti cijenu za svako povređivanje civila", rekao je premijer Izraela Jair Lapid poslije napada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније