Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ Beta ]

06. 08. 2022. 16:34   >>  16:32

ERDOGAN

Turska će plaćati ruski gas u rubljama

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas nakon povratka iz Sočija da će Turska plaćati ruski gas u rubljama.

"Pozitivan aspekt naše posjete Sočiju je dogovor sa gospodinom (predsjednikom Rusije Vladimirom) Putinom o plaćanju u rubljama", rekao je Erdogan novinarima nakon povratka iz Sočija gdje se sastao sa Putinom.

Dva predsjednika dogovorila su se da će isporuke ruskog gasa Turskoj biti "djelimično plaćene u rubljama", saopštio je sinoć potpredsjednik ruske vlade Aleksandar Novak.

Erdogan nije precizirao obim budućih transakcija u rubljama.

Rusija već mjesecima nastoji da nametne svoju valutu za plaćanje gasa zbog sankcija koje su joj uvele zapadne države zbog invazije na Ukrajinu.

Iako je brzo osudila rusku ofanzivu, Turska se opredijelila za neutralnost i nije se pridružila zapadnim sankcijama Moskvi.

U 2021. godini, Rusija je davala oko četvrtinu uvezene nafte u Turskoj i 45 odsto prirodnog gasa.

Erdogan i Putin takođe su u Sočiju dogovorili jačanje energetske i ekonomske saradnje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније