Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ I. P. ]

01. 08. 2022. 11:05   >>  11:02

PRVI PUT OD MARTA 2020.

Novi Zeland otvorio granice za sve posjetioce

Granice Novog Zelanda od danas su potpuno otvorene za posjetioce iz cijelog svijeta, prvi put otkad je u martu 2020. godine uveden lokdaun zbog pandemije kovida.


Novi Zeland je počeo da otvara granice u februaru, prvo za Novozelanđane, a zatim su mjere postepeno ublažavane.

Proces potpunog otvaranja završen je u nedjelju u ponoć po lokalnom vremenu, kada je posjetiocima kojima su potrebne vize, kao i stranim studentima, dozvoljeno da se vrate na Novi Zeland, prenosi Rojters.

Većina putnika koji dolaze na Novi Zeland i dalje moraju da budu vakcinisani protiv kovida i da budu negativni prilikom dvostrukog testiranja prije dolaska, ali karantina više nema.

Premijerka Džasinda Ardern kazala je da je finalna faza otvaranja granica značajan momenat za tu zemlju.

"Bio je to dobro osmišljen i oprezan proces otvaranja od februara, u kojem smo mi, kao i ostatak svijeta, nastavili da prolazimo kroz pandemiju, čuvajući naše građane bezbjednim", kazala je Ardern.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније