Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Mina Business ]

01. 08. 2022. 08:19 >> 08:16

POSLOVANJE

Apple i Amazon bilježe rast prodaje uprkos većim cijenama

Amazon i Apple ostvarili su prodaju bolju od očekivane, uvjeravajući ulagače da će ova dva tehnološka diva uspjeti da prebrode usporavanje globalnih ekonomija.

Amazon je u izvještaju o trgovanju prognozirao da će više naknade za Prime članstvo povećati njegovu zaradu, dok je Apple rekao da je potražnja za njegovim najvažnijim iPhoneom ostala velika, piše BBC.

Obje kompanije su navele da napreduju kada je u pitanju kontrola tekućih troškova, uprkos brzom rastu cijena, prenosi Biznis.ba.

Tromjesečna ažuriranja Applea i Amazona pomno se prate kao pokazatelji kako korisnici reaguju na ekonomske prilike.

Službene brojke od prošle sedmice su otkrile da se američka ekonomija smanjila drugo tromjesečje zaredom, što je prekretnica koja bi se u mnogim zemljama smatrala recesijom, ali ne i u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), koje koristi dodatne podatke kako bi proglasile recesiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније