Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ BETA ]

30. 07. 2022. 15:41 >> 15:38

PAPA FRANJO

Usporiću ili ću se povući, papu možete da promijenite

Papa Franjo je danas izjavio da više ne može da putuje kao nekada zbog problema sa koljenom, dodavši da je njegovo jednonedjeljno hodočašće u Kanadu "mali test" koji je pokazao da treba da uspori i da se jednog dana možda povuče.

Tokom povratka iz Nunavuta u Kanadi, gdje se izvinio zbog nasilja nad domorodačkom djecom u katoličkim školama od 19. vijeka do 1970. godine, papa je rekao da nije razmišljao o povlačenju, ali je naveo da su ta "vrata otvorena", i da nema ništa loše u tome da se papa zamijeni.

"To nije čudno. To nije katastrofa. Papu možete da promijenite", izjavio je papa Franjo.

On je naveo da, iako do sada nije razmišljao o povlačenju, shvata da mora barem da uspori.

"Mislim da u mojim godinama i sa ovim ograničenjima moram da štedim (energiju) da bih mogao da služim crkvi, ili nasuprot tome, da razmislim o mogućnosti da se povučem", rekao je papa.

Ranije ove godine, on je istegao ligamente desnog koljena, i zbog terapije je morao da otkaže put u Afriku, zakazan za prvu nedjelju jula.

"Pokušaću da nastavim da putujem i budem blizu ljudi, jer mislim da je to način da služim, da budem blizu. Ali više od toga ne mogu da kažem", rekao je papa Franjo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније