Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V./N1 ]

29. 07. 2022. 21:43   >>  21:41

ČAVUŠOGLU

Turska očekuje od EU da ukloni političke prepreke za njeno članstvo

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu je u Istanbulu primio šeficu njemačke diplomatije Analenu Berbok, koja je prethodno posjetila i susjednu Grčku. Šefovi diplomatija Turske i Njemačke su nakon sastanka održali i zajedničku konferenciju za novinare, na kojoj je Čavušoglu izjavio da Turska očekuje od Evropska unije da ukloni političke prepreke za njeno članstvo.

"Pozivamo Njemačku da oprezno pristupa provokacijama i propagandi Grčke i administracije kiparskih Grka. Naglašavamo neophodnost uravnoteženih stavova i pristupa“, rekao je Čavušoglu.

On je takođe kazao da je njegova zemlja zabrinuta i zbog rastuće ksenofobije i islamofobije u Evropi.

"Turska očekuje od saveznika da podrže njene napore u borbi protiv terorizma, umjesto da samo formalno govore kako razumiju njenu zabrinutost“, kazao je ministar.

Takođe je rekao da bi aktuelna njemačka vlast trebalo da očuva uravnotežen i pošten stav i pristup kada je u pitanju medijacija između Ankare i Atine u kontekstu pitanja Egejskog mora i istočnog Mediterana, baš kao što je to imala u periodu vlade bivše kancelarke Angele Merkel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније