Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ I. P. ]

25. 07. 2022. 11:16 >> 11:18
1

STOLTENBERG OCIJENIO

Napad na Ukrajinu doveo do najveće krize od 2. svjetskog rata

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da je napad Rusije na Ukrajinu doveo do najveće bezbjednosne krize u Evropi od Drugog svjetskog rata.


Stoltenberg je za beogradski Kurir naveo da je Rusija namjerno pogoršala krizu hrane i energenata, što "pogađa milijarde ljudi širom svijeta".

On je rekao da će NATO saveznici nastaviti da podržavaju Ukrajinu, vojno i finansijski.

"Dugoročno gledano, pomoći ćemo Ukrajini da pređe sa opreme iz sovjetske ere na modernu opremu NATO, da unaprijedi interoperabilnost, kao i da dodatno ojača svoje odbrambene i bezbjednosne institucije", izjavio je Stoltenberg.

U vezi sa saradnjom Srbije i NATO, on je rekao da postoji blizak i dugoročan partnerski odnos, zasnovan na "političkom dijalogu i praktičnoj saradnji", uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije.

"Naša praktična saradnja pokriva više oblasti i oblikovana je na način koji najviše odgovara konkretnim potrebama i interesima Srbije. Na primjer, radili smo zajedno kako bismo bili spremniji za vanredne situacije poput poplava i šumskih požara. Pomažemo Srbiji na reformama njenih bezbjednosnih snaga i institucija", naveo je Stoltenberg.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније