Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

24. 07. 2022. 23:13 >> 23:08

GORJELE I KUĆE

Veliki požari na jugu Grčke, evakuisano šest sela

U velikom požaru koji je izbio danas na jugu Grčke izgorjele su kuće nedaleko od poznatog arheološkog nalazišta Olimpija, a hitno je evakuisano šest sela.

Požar je izbio tokom popodneva blizu sela Krestena i Skiluntija.

Portparol vatrogasne službe saopštio je da u gašenju požara učestvuje 125 vatrogasaca i 43 vatrogasna kola, kao i četiri aviona i četiri helikoptera.

U Grčkoj bukti još najmanje šest velikih požara, od kojih tri gore već nekoliko dana. Prema vatrogasnoj službi, u Grčkoj je tokom protekla tri dana izbio ukupno 141 šumski požar različitog intenziteta.

Juče je zbog požara na ostrvu Lezbos evakuisano više od 450 turista i lokalnih stanovnika. Vatrogasci ga polako stavljaju pod kontrolu.

Požar u Trakiji, blizu granice sa Turskom, još nije ugašen.

Danas su izbila još tri požara, jedan u zapadnoj, drugi u centralnoj Grčkoj i treći na Kritu.

Vruće, suvo vrijeme praćeno vjetrovima već nedjeljama traje u Grčkoj. U pojedinim oblastima, toplotni talas koji je do zemlje stigao juče podigao je temperaturu na više od 41 stepena. Očekuje se da će vrelina trajati još nekoliko dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније