Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

22. 07. 2022. 12:40 >> 12:37

UKLJUČILA I HRVATSKU I SLOVENIJU

Rusija proširila spisak neprijateljskih država

Rusija je danas proširila spisak neprijateljskih država uključivši još pet, Hrvatsku, Sloveniju, Grčku, Dansku i Slovačku.

U dokumentu koji je potpisao Mihail Mišustin preciziran je broj lica sa kojima diplomatsko-konzularna predstavništva ovih država mogu zaključiti ugovore o radu u Rusiji.

Za Grčku 34, za Dansku 20, a za Slovačku 16. Sloveniji i Hrvatskoj zabranjeno je da zapošljavaju lokalna lica u svojim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u Rusiji.

Spisak neprijateljskih država formiran je na osnovu ukaza predsjednika Vladimira Putina iz aprila 2021. godine "O primjeni mjera uticaja protiv neprijateljskih akcija stranih država".

Do sada su na tom spisku Australija, Albanija, Andora, Velika Britanija, države članice EU, Island, Kanada, Lihtenštajn, Mikronezija, Monako, Novi Zeland, Norveška, Južna Koreja, San Marino, Sjeverna Makedonija, Singapur, SAD, Tajvan, Ukrajina, Crna Gora, Švajcarska, Japan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније