Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

18. 07. 2022. 11:32 >> 11:29

LONDON

Kan objavio više upozorenja zbog ekstremnih vrućina

Gradonačelnik Londona Sadik Kan danas je objavio više upozorenja sugrađanima zbog ekstremnih vrućina, javlja BBC.

On je pozvao građane Londona da ne borave na suncu od 11 do 15 časova, da "javni prevoz koriste samo ako je to apsolutno neophodno", i da "rade gdje im je najudobnije", ako tokom radnog vremena ne moraju da budu na radnom mjestu.

"Za mnoge to znači ostanak kod kuće, dok ostali treba da pređu u hladniji radni prostor sa klima uređajima", objavio je Kan na svom Tviter nalogu.

On je dodao da treba izbjegavati napornije fizičke aktivnosti bez obzira na godine i zdravlje, i da bicikle treba koristiti samo za neophodna kratka putovanja.

Prema prognozi britanske meteorološke službe, danas se u Londonu očekuje najviša dnevna temperatura od 36 stepeni tokom dana, dok će noćna temperatura iznositi 29 stepeni.

Krajem prošle nedjelje, u Velikoj Britaniji je prvi put proglašen crveni meteo alarm zbog očekivanih ekstremnih vrućina.

Upozorenje se odnosi na ponedjeljak i utorak, i pored ostalih obuhvata gradove London, Mančester i Jork.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније