Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ RTS ]

13. 07. 2022. 14:58   >>  14:55

SIJERTO

Mađarska počela pregovore o dodatnoj nabavci gasa

Mađarske vlasti su započele razgovore s drugim zemljama o kupovini dodatnih količina gasa zbog izazovne situacije u Evropi u sferi energetske bezbjednosti, izjavio je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto na konferenciji za novinare.

"Obavijestio sam premijera (Viktora Orbana) jutros da smo pokrenuli komercijalne pregovore o kupovini dodatnih količina gasa, povrh naših postojećih dugoročnih ugovora", rekao je Sijarto, ne iznoseći detalje o dobavljačima i količinama gasa o kojima se pregovara, izvještava Tas.

Šef mađarske diplomatije je takođe naveo da se Mađarska oštro protivi embargu na isporuke ruskog gasa.

"Stav Mađarske je jasan: Ne želimo čak ni da razgovaramo o pitanju embarga na gas", naglasio je Sijarto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније