Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

12. 07. 2022. 21:14   >>  21:11

PENTAGON POTVRDIO

"SAD ubile vođu Islamske države u Siriji u napadu dronom"

Američke snage ubile su vođu Islamske države u Siriji u napadu dronom, saopštila je američka Centralna komanda.

Američka centralna komanda saopštila je da je Maher al-Agal ubijen danas, i da je neidentifikovani visoki zvaničnik Islamske države teško ranjen.

Pentagon je naveo da u napadu dronom nije bilo civilnih žrtava, a AP dodaje da za sada nije bilo moguće potvrditi tu informaciju.

SAD su sprovele napad izvan Džindarisa, grada u sjeverozapadnoj Siriji blizu turske granice.

Napad na al-Agala izveden je više mjeseci od kada se vođa grupe Abu Ibrahim al Hašimi al Kurajši ubio za vrijeme napada specijalnih američkih snaga na njegovo skrovište. SAD su javile da se Al-Kurajši digao u vazduh zajedno sa članovima svoje porodice.

Islamska država je na vrhuncu moći kontrolisala više od 100.000 kvadratnih kilometara teritorije koja se protezala od Sirije do Iraka i vladali su nad osam miliona ljudi.

Teritorijalna država te ekstremističke grupe raspala se 2019, a njene vođe su se preorijentisale na gerilsku taktiku i uspjele efikasno da se organizacijski restrukturiraju, naveo je tinktenk "Karnedži endaument for internešenal pis", (Carnegie Endowment for International Peace) čije sjedište je u Vašingtonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније