Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

11. 07. 2022. 19:40 >> 19:37

HOLANDSKI PREMIJER

Rute se založio za nastavak podrške Ukrajini

Rat u Ukrajini mogao bi da traje dugo, ali zapadne zemlje moraju da "nastave da podržavaju Ukrajinu na svaki mogući način", izjavio je danas u Kijevu holandski premijer Mark Rute (Rutte).

"Rat može trajati duže nego što smo očekivali ili čemu smo se nadali. Ali to ne znači da možemo sjedjeti i pasivno gledati kako se odvija. Moramo da ostanemo usredsređeni i da nastavimo da podržavamo Ukrajinu na bilo koji način", rekao je Rute na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim.

Rute je danas posjetio Buču, Irpin i Borodjanku, tri grada oko Kijeva koje su na početku rata okupirale ruske snage i postale simbol ruskih zverstava.

Holandski premijer je najavio slanje u Ukrajinu novih artiljerijskih sistema dugog dometa i finansijsku pomoć od 200 miliona eura.

To je prva posjeta holandskog premijera Ukrajini od početka ruske invazije 24. februara.

Zelenski je sa svoje strane pohvalio "konstruktivne" razgovore i zahvalio Holandiji, koja je "jedan od 10 najboljih partnera" Ukrajine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније