Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina bussines [ I. P. ]

25. 06. 2022. 22:34 >> 07:18

ODLUKA VLADE

Francuska zamrzava cijene gasa do kraja godine

Francuska Vlada najavila je da će zamrznuti cijene gasa za domaćinstva do kraja godine, produživši limit na novu sezonu grijanja.

Vlada je zamrznula cijene u oktobru prošle godine.

Potrošači mogu i dalje računati na stabilnu cijenu gasa jer će država pokrivati razliku do tržišne cijene do kraja godine, rekla je premijerka Elisabet Borne.

Vlada je ograničila i rast cijena električne energije u ovoj godini na četiri odsto, što će budžet koštati milijarde eura.

Francuska je manje zavisna od ruskog prirodnog gasa nego druge evropske države, rekla je Borne i dodala sa bi skladišta do jeseni trebalo da budu skoro puna.

Iduće godine Vlada planira da izgradi novi plutajući terminal za ukapljeni tečni gas (LNG).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније