Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ Beta ]

05. 06. 2022. 16:27 >> 16:25

BLIZU ATINE

Grčki vatrogasci se drugi dan zaredom bore s požarom

Lokalni mediji javljaju da je u požaru u predgradju Atine pričinjena materijalna šteta na kućama i vozilima, a da 283 vatrogasca sa 65 vatrogasnih kola i dalje učestvuje u njegovom gašenju.

Vlasti ocjenjuju da se požar u međuvremenu "smirio", a za sada nema zvanične procjene štete.

Grčke vlasti juče su naredile evakuaciju djelova južnih atinskih predgrađa Vula i Glifada iz predostrožnosti jer su jaki vjetrovi podstakli požar koji je prijetio stambenim četvrtima. Gusti crni dim mogao se vidjeti do Pireja, udaljenog oko 20 kilometara.

Lokalni zvaničnici su za državne odgovore naveli da su bili brzi ali da je gašenje ometeno planinskim terenom, jakim vjetrovima i činjenicom da se radilo o "tri odvojena požara koja su izbila takoreći istovremeno".

Požar je počeo juče rano popodne. Prema navodima zamjenika ministra za civilnu zaštitu Evangelosa Turnasa prva vatrogasna kola stigla su na mjesto požara 12 minuta pošto je upućen alarm a osam minuta kasnije su aktivirani i avioni za gašenje požara i helikopteri, ukupno njih 17.

"Uprkos velikim kolektivnim naporima načinjena je ograničena šteta nekim domovima, ali smo izbjegli povrede i gubitke života", rekao je Turnas, i dodao da je širom Grčke juče bio 61 požar.

Toplo i suvo vrijeme zajedno sa čestim jakim vjetrovima čini Grčku posebno podložnom požarima tokom ljeta.

Prošlog avgusta požari su opustošili sjevernu polovinu ostrva Evija, drugog najvećeg ostrva u Grčkoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније